fbpx

Verklaring bescherming persoonsgegevens websitebezoekers

Surplus neemt de beveiliging en bescherming van de persoonsgegevens van de bezoekers van haar website serieus. Wij gaan vertrouwelijk en zorgvuldig met uw persoonsgegevens om en houden ons hiermee uiteraard aan de geldende privacywetgeving. In deze verklaring leggen wij uit hoe wij dat doen.

1. Voor wie is deze verklaring bedoeld?

Deze verklaring is bedoeld voor bezoekers van de website www.surplus.nl van Surplus. Surplus is gevestigd te Breda en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 41106842. Deze verklaring gaat over de persoonsgegevens, die Surplus van de bezoekers van haar website verwerkt.

2. Waarom verwerken wij uw persoonsgegevens?

Wanneer u de website van Surplus bezoekt, wordt op een aantal plaatsen op de website om gegevens gevraagd. Bijvoorbeeld uw naam, postadres, telefoonnummer en e-mailadres. Ook uw IP-adres wordt met ons gedeeld, omdat onze website gebruikmaakt van cookies.

3. Waarvoor gebruiken wij uw persoonsgegevens?

Wij gebruiken uw gegevens om uw vraag of verzoek te kunnen beantwoorden. Als u zich hiervoor hebt ingeschreven, gebruiken wij uw gegevens ook om u onze nieuwsbrieven toe te sturen. Uw e-mailadres wordt dan aan onze lijst van abonnees toegevoegd. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee u zich kunt uitschrijven. Wij delen uw gegevens niet met andere partijen, tenzij dit bij wet is vereist of door de justitiële autoriteiten wordt verlangd. Wij bewaren uw gegevens niet langer dan noodzakelijk is om uw vraag of verzoek te kunnen beantwoorden.

4. Cookies

Deze website gebruikt cookies, die uw voorkeuren onthouden en het navigeren door de website van Surplus vergemakkelijken. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje, dat met pagina’s van deze website (en/of Flash-applicaties) wordt meegestuurd en door uw browser op de harde schijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden. Met cookies kunnen wij het gedrag van bezoekers analyseren en onze website verbeteren. Deze website wordt daarnaast ook gebruikt door derde partijen om cookies te plaatsen, zoals Google Analytics.

Functionele (permanente) cookies

Met behulp van een permanente cookie kunnen wij u herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op uw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer u toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoeft u niet steeds uw voorkeuren te herhalen waardoor u dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt maken. Permanente cookies kunt u verwijderen via de instellingen van uw browser.

First party analytische cookies (sessie cookies)

Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website u met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd, zodra u uw webbrowser afsluit.

Google Analytics

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de ‘Analytics’-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen als Google hiertoe wettelijk wordt verplicht of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

Facebook, Twitter en LinkedIn

Op deze site zijn knoppen opgenomen om pagina’s te kunnen promoten of delen op de sociale netwerken Facebook, Twitter en LinkedIn. Deze knoppen worden gerealiseerd door een code, die wordt aangeleverd door Facebook, Twitter en LinkedIn zelf. Deze code plaatst onder meer een cookie (zie boven).
Leest u de privacyverklaring van Facebook, Twitter en LinkedIn, (deze kunnen regelmatig wijzigen) om te zien wat zij met uw persoonsgegevens doen, die zij met deze code verwerken.
• Facebook (https://www.facebook.com/policy.php. Let op: deze link opent in een nieuw venster),
• Twitter (https://twitter.com/privacy. Let op: deze link opent in een nieuw venster)
• LinkedIn (https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy. Let op: deze link opent in een nieuw venster)

Niet functionele cookies

Tracking cookies van onszelf

Met uw toestemming plaatsen wij een cookie op uw apparatuur, die kan worden opgevraagd, zodra u een website uit ons netwerk bezoekt. Hierdoor kunnen wij te weten komen dat u naast onze website op de betreffende andere website(s) uit ons netwerk bent geweest. Het daardoor opgebouwde profiel is niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op uw profiel, zodat deze zo veel mogelijk relevant voor u zijn.

Tracking cookies van onze adverteerders

Met uw toestemming plaatsen onze adverteerders ‘tracking cookies’ op uw apparatuur. Deze cookies gebruiken zij om bij te houden welke pagina’s u bezoekt uit hun netwerk, om zo een profiel op te bouwen van uw online surfgedrag. Dit profiel wordt mede opgebouwd op basis van vergelijkbare informatie, die zij van uw bezoek aan andere websites uit hun netwerk krijgen. Dit profiel wordt niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke zoals bij ons bekend, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op uw profiel zodat deze zo veel mogelijk relevant voor u zijn.

Naam Soort Levensduur
_gid Google Analytics 1 dag
_fbp Facebook 3 maanden
_ga Google Analytics 2 jaar
_hjUserId _hjIncludedInSample Hotjar 1 jaar

5. Hoe beveiligen wij uw persoonsgegevens?

Wij hebben maatregelen genomen om uw persoonsgegevens goed te beveiligen tegen verlies of diefstal. Ook zorgen wij ervoor dat uw gegevens alleen worden ingezien en gebruikt door personen, die wij hiervoor specifiek toegang hebben gegeven. Al onze medewerkers zijn verplicht tot geheimhouding en zijn gehouden aan het privacybeleid en het privacyreglement van Surplus.

6. Uw privacyrechten?

U hebt recht op inzage in de gegevens die wij van u verwerken. Ook mag u uw gegevens laten corrigeren of verwijderen. Daarnaast heeft u ook het recht om uw gegevens te laten beperken. Dit betekent dat u ons vraagt om uw gegevens tijdelijk niet te verwerken. Bijvoorbeeld, omdat u wacht op de beoordeling van een verzoek om uw gegevens te laten verwijderen. Ook mag u bezwaar maken als u het er niet mee eens bent dat wij uw persoonsgegevens verwerken en mag u ons vragen om uw persoonsgegevens door te geven aan een andere organisatie.

7. Gebruik maken van uw privacyrechten

Als u gebruik wilt maken van een van bovenstaande privacyrechten, dan kan u met ons contact opnemen via onze contactpagina. Wij beantwoorden uw vraag of verzoek zo snel mogelijk en in ieder geval binnen een maand. Als het ons meer tijd kost, dan informeren wij u hierover binnen een maand. Om misbruik te voorkomen kunnen wij u daarbij vragen om u te identificeren. Als het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, moet u een kopie van het cookie in kwestie mee sturen. U kunt deze terug vinden in de instellingen van uw browser.

8. Vragen en klachten

Heeft u vragen over deze verklaring bescherming persoonsgegevens of heeft u een klacht, dan kunt u hiervoor een e-mail sturen naar onze functionaris gegevensbescherming via privacy@surplus.nl. Als wij er samen niet uitkomen, dan kunt u ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens via www.autoriteitpersoonsgegevens.nl.

9. Wijzigingen op de privacyverklaring

Surplus behoudt zich het recht voor deze verklaring aan te passen. Wij adviseren dan ook deze verklaring regelmatig te raadplegen. Deze verklaring is voor het laatst aangepast in oktober 2018.