fbpx

Coronavirus: dit moet u weten!

Via onderstaande link houden wij u graag op de hoogte van de ontwikkelingen.

Lees meer

Studenten Verzorgende IG niveau 3 – West-Brabant – Surplus breed
(2019/9006)

Werken & Leren

Studenten Verzorgende IG niveau 3 West-Brabant - Surplus breed Leren en werken tegelijkertijd: ga voor jouw ontwikkeling!

  FWG CAO VVT

  Conform CAO

  West – Brabant

  Surplus Breed

 Ref: 2019/9006

24 – 32 uur

Samen leren in de wijk vanuit de leefwereldbenadering

Binnen ‘samen leren in de wijk’ werken een aantal zorgorganisaties samen (TWB, DAT en Surplus) om nieuwe medewerkers op te leiden in de zorg. In samenwerking met opleidingsinstituut STOC leer je het vak in de praktijk en ontvang je aan het einde van je opleiding een erkend diploma.

Praktijk

Ervaring in het vak doe je natuurlijk op in de praktijk. Elk leerproces start hier ook in de praktijk. Hier kom je erachter wat jou boeit, bindt en motiveert. De praktijk is dus het vertrekpunt voor het leren en de ontwikkeling. Centraal daarin is de ontmoeting waarbij de student, jij dus, in contact komt met een diversiteit aan rolmodellen/voorbeelden voor je ontwikkeling tot professional. Je hebt als student de regie over je eigen leerproces, en gaat op zoek naar de begeleider die jij in je leerproces nodig hebt.

Leergemeenschappen

Lessen volg je in de vorm van werkplaatsen die worden verzorgd door coaches, experts, specialisten en docenten. Ook collega’s van Surplus organiseren werkplaatsen over onderwerpen waarmee jij in de praktijk te maken hebt en waar je dus daadwerkelijk iets aan hebt. Zo leren we van en met elkaar!

Waarom kies je voor Samen leren in de wijk bij Surplus?

Wij hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet:

 • Geen hele dag naar school
 • Persoonlijke begeleiding van docenten en medewerkers op de werkvloer
 • Leren vanuit de praktijk en gelijk toepassen
 • Het gehele jaar door toegang tot de werkplaatsen.

Verder bieden wij je:

 • Een contract voor 24 – 32 uur
 • Surplus Zorg neemt de studiekosten (conform regeling Studiefaciliteiten Surplus Zorg) voor haar rekening
 • Twee landelijk erkende diploma’s Verzorgende IG
 • Baangarantie na het behalen van je diploma

De opleiding tot Verzorgende IG (niveau 3), duurt gemiddeld één jaar en zes maanden. Heb je al een opleiding in de zorg en wil je graag verder leren? Dan is het mogelijk om een verkorte opleiding te volgen. De duur van de opleiding is dan afhankelijk van de eerder gevolgde opleiding. Onze adviseurs Leren & Ontwikkelen geven je graag meer informatie.

Wat vragen wij

Om mee te kunnen doen heb je nodig:

 • diploma VMBO KL, GL of TL
 • of een mavo-diploma
 • of een overgangsbewijs naar havo-4
 • rijbewijs (of bereid zijn dit op korte termijn te halen) en de beschikking over een auto

Interesse

Heb je belangstelling in een opleidingsplaats? Je kunt je motivatiebrief inclusief CV sturen naar opleidingen@surplus.nl. Daarna nodigen wij je graag uit voor een vrijblijvende informatiebijeenkomst.

Meer informatie? Neem contact op en vraag naar één van onze adviseurs Leren & Ontwikkelen,  telefoonnummer 076 208 2345.

Wat houdt werken bij Surplus in?

Bij Surplus werken we vanuit een persoonlijke benadering. Alleen door bewoners echt te zien, als mens met een eigen geschiedenis, gewoontes, zorgen en genoegens, kan persoonsgerichte zorg geboden worden

 • meer dan 50 locaties in West- en Midden Brabant
 • een gevarieerd aanbod op het gebied van zorg, wonen en welzijn
 • altijd dicht bij huis werken in één van onze woon-zorgcentra
 • Veel doorstroom mogelijkheden

Waarom ik het leuk vind om bij Surplus te werken

Jose-Sprenkels---helpende---400x400

José, zorghulp intramuraal

“Als zorghulp of als assistent dienstverlening en zorg, help je je cliënten onder andere met hen te helpen bij hun dagelijkse zaken. Denk aan boodschappen doen, schoonmaken of bedden opmaken. Maar ook het maken van een wandeling met de cliënten of het helpen van de verzorgende of verpleegkundige kan bij je taken horen. Je bent daarbij onmisbaar en je krijgt veel waardering”.

Simone-Bos---helpende---400x400

Simone, Verzorgende IG

“Sprankelend, uitdagend en geen dag hetzelfde! Werken binnen Surplus is zeker uitdagend en soms ook vermoeiend. Maar het mooie is dat je ook zo veel waardering en erkenning uit je werk kunt halen! Je collega’s horen je en willen er graag voor je zijn.”

VOOR JE HET WEET, WERK JE BIJ SURPLUS

Zo gaan we het doen

Je klikt op de solliciteren button

Er wordt snel contact met je opgenomen.

We maken kennis met je.

Je loopt een dag mee als je wilt.

We voeren een goed voorwaardengesprek.

Je krijg snel een passend aanbod.

over surplus

Surplus Zorg biedt in West- en Midden-Brabant een gevarieerd aanbod op het gebied van zorg, wonen en welzijn. Wie bij Surplus Zorg aanklopt kan rekenen op een zorgarrangement op maat..

Bij Surplus Zorg staat de vraag van de cliënt centraal. Welke wensen en verwachtingen zijn er? Hoe kunnen die het beste worden beantwoord? Volgens Surplus Zorg ligt het antwoord in een herkenbare omgeving. Dichtbij familie en naasten, met een zo breed mogelijk aanbod van zorgvormen en combinaties daarvan. Bijvoorbeeld thuiszorg, woonzorgcentra, zelfstandige appartementen, dagverzorging en dagbehandeling.

Vraag het Lucia

Recruiter bij Surplus

Heb je een vraag over deze vacature of over ons sollicitatieproces? Dat kan! Stel direct een vraag aan onze recruiter door op de onderstaande button te klikken. Je kunt via het icoontje rechtsonder ons ook een WhatsApp met je vraag of opmerking sturen.

We zitten voor je klaar!

Interesse? Solliciteer nu!