Het verhaal van Piet en Wies Voermans - vrijwillig maaltijdrijders Menu Surplus

De blije reacties als we ergens komen, daar doen we het voor!

Hoe zijn jullie bij Surplus terecht gekomen?

Piet vertelt: “Mijn zus deed vrijwilligerswerk bij Surplus in Hoeven, waar ze kookte voor kwetsbare mensen in de wijk. Toen mijn vrouw en ik met pensioen gingen, hadden we het er over of vrijwilligerswerk niet iets voor ons was. We hebben toen ons aangemeld in Zevenbergen en kwamen met Menu Surplus in aanraking, dat leek ons wel leuk!”

Wies: “We zijn eerst een keer meegereden, dat herinner ik me nog goed. Er lag toen veel sneeuw. We waren ’s ochtends vroeg in Zevenbergen om de maaltijden te halen en waren pas om 14.30 uur terug! Ondanks dat vonden we het erg leuk en zijn we samen de vaste maaltijdrijders van dinsdagochtend geworden.”

Wat houdt het werk van een maaltijdrijder in?

“Om 8 uur zijn we in Zevenbergen, waar we de maaltijden ophalen. Vervolgens rijden we terug naar Etten-Leur, waar de maaltijden verspreid worden. De laatste jaren geven ze vanuit Menu Surplus een routeplanning mee, maar we hebben altijd onze eigen route.” Piet vertelt verder: “We kennen de weg hier goed en als er een nieuw adres bijkomt dat we niet kennen, gaan we van te voren op de fiets even op verkenningstocht.”

Wat maakt het werk zo leuk?

“De meeste mensen zijn blij dat je met een maaltijd komt, maar ook het contact is vaak belangrijk. Het liefste staan mensen wel een kwartier te ‘buurten’. En als de eerste reactie dan is: ‘bende er weer?, daar doen we het voor! Daarnaast is het gewoon fijn om nuttig bezig te kunnen zijn.”

Wies vertelt verder: “Het is leuk om het samen te doen, we hebben onze eigen routine, eerst maaltijden halen, dan wat rondbrengen, tussendoor koffie thuis en de laatste maaltijden rondbrengen. We zijn een goed team!”

Wat is het meest bijzondere wat je ooit hebt meegemaakt?

“Ondanks dat je altijd maar even aan de deur bent, bouw je met sommige mensen echt een band op. Ook kom je soms bij mensen van je eigen leeftijd, of bekenden van vroeger. Als iemand overlijdt en je krijgt een rouwkaart omdat je zoveel betekend hebt, dat doet je wel wat.”

Waarom zou je iemand anders aanraden maaltijdrijder te worden?

“Het is zo leuk om andere mensen blij te maken, je hebt vaste werktijden en je betekent iets voor een ander. Daarnaast hebben we jaarlijks een etentje met alle maaltijdrijders, daar kijken we echt naar uit!”.

Lijkt het je ook iets om maaltijdrijder te worden? Neem gerust contact op voor meer informatie via vrijwilliger@surplus.nl of telefonisch via 076-2082800.

Meer interessante verhalen

Het verhaal van: Annette van den Berg - Vrijwilliger VPTZ

“In het laatste stukje van hun leven hebben mensen niets meer te verbloemen. Ze laten zich ‘zien’ zoals ze zijn en delen dat met mij. Zo bijzonder en zo waardevol, een cadeautje vind ik dat.“

Lees en kijk verder

Het verhaal van: Agnes voor 't Hekke - Verzorgende IG Intramuraal

‘’Ik mag zorg geven met een plus!’’

Lees en kijk verder

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen