fbpx

Coronavirus: dit moet u weten!

Via onderstaande link houden wij u graag op de hoogte van de ontwikkelingen.

Lees meer

Leren & werken

Leren en werken bij Surplus Interesse in een opleiding in de zorg?

Samen leren in de wijk (SLW)

Nog niet gediplomeerd, maar wel interesse om in de (woon)zorg te werken? Bij Surplus is het ook mogelijk om een opleiding te volgen als Verzorgende IG of Verpleegkundige. Voor het nieuwe traject ‘samen leren in de wijk’ werken een aantal zorgorganisaties samen (TWB, DAT en Surplus) om medewerkers op te leiden in de zorg. In samenwerking met opleidingsinstituut STOC leer je het vak in de praktijk en ontvang je aan het einde van je opleiding een erkend diploma. Voor de minimale toelatingseisen verwijzen we je naar de vacatures onderaan deze pagina.

Praktijk

Ervaring in het vak doe je natuurlijk op in de praktijk. Elk leerproces start hier ook in de praktijk. Hier kom je erachter wat jou boeit, bindt en motiveert. De praktijk is dus het vertrekpunt voor het leren en de ontwikkeling. Centraal daarin is de ontmoeting waarbij de student, jij dus, in contact komt met een diversiteit aan rolmodellen/voorbeelden voor je ontwikkeling tot professional. Je hebt als student de regie over je eigen leerproces, en gaat op zoek naar de begeleider die jij in je leerproces nodig hebt.

Leergemeenschappen

Lessen volg je in de vorm van werkplaatsen die worden verzorgd door coaches, experts, specialisten en docenten. Ook collega’s van Surplus organiseren werkplaatsen over onderwerpen waarmee jij in de praktijk te maken hebt en waar je dus daadwerkelijk iets aan hebt. Zo leren we van en met elkaar!

Waarom kies je voor een opleiding bij Surplus?

We hebben de voordelen hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Geen hele dag naar school
  • De persoonlijke begeleiding van docenten en medewerkers op de werkvloer
  • Leren vanuit de praktijk en gelijk toepassen
  • Het gehele jaar door toegang tot werkplaatsen.

De mogelijkheden

Verzorgende IG

Wil jij werken in de zorg terwijl je wordt opgeleid voor een landelijk erkend diploma? Je verdient al direct en doet wat je leuk vindt!

Bekijk vacature

Verpleegkundige 4

Heb jij al een diploma Verzorgende op niveau 3 (IG, IG/MZ of IG/SPW) of BOL VP t/m fase 2 en wil je verder ontwikkelen?

 

 

 

 

Interesse in een opleidingsplaats?

Wil je meer informatie of je aanmelden? Dat kan via het formulier onderaan deze pagina.

Meer informatie vind je op samenlerenindewijk.nl

Marcel van Doorn

Verzorgende IG/ MZ (individuele gezondheidszorg / maatschappelijke zorg)

“Ik ben altijd graafmachinemonteur geweest, maar dat was erg zwaar werk. Daarom ben ik op een gegeven moment op zoek gegaan naar iets anders en toen stuitte ik op de zorg. Ik heb vijf jaar lang snuffelstages gedaan in deze branche en daarna vrijwilligerswerk bij Surplus. Vervolgens ben ik hier leerling verzorgende IG/MZ geworden. Dit vond ik van tevoren wel een beetje eng, omdat ik nooit heb gestudeerd. Daarnaast was ik bang dat ik in mijn eentje tussen alleen maar jonge mensen zou zitten, maar in mijn opleiding varieerde de leeftijd van 18 tot 56 jaar. Tijdens mijn opleiding heb ik een mega tijd gehad en waanzinnig veel geleerd. Nu ben ik al enige tijd verzorgende IG bij Surplus locatie Antonius Abt en zit ik helemaal op mijn plek. Ik vind mijn werk geweldig. De bewoners met dementie waar ik mee werk zijn een heel dankbare doelgroep. Ik heb nooit spijt gehad van mijn beslissing om voor de zorg te gaan.”

Glenda Stehman

Leerling verzorgende IG/ MZ

“Ik heb al sinds mijn 19e gewerkt als helpende bij Surplus. Motivatie om een opleiding te doen had ik eigenlijk niet, omdat ik geen zin had in al het huiswerk en het maken van verslagen. Toen hoorde ik dat Surplus met een nieuwe vorm van opleiden ging beginnen, waarbij je helemaal zelf mag weten hoe je je tijd indeelt en aan welke lessen je deelneemt. Deze manier van leren sprak mij wel aan en daarom ben ik de opleiding tot verzorgende IG/ MZ gaan volgen. Ik deel mijn tijd voor school, werk en thuis zijn precies zo in als ik dat wil en dat bevalt me heel goed. Inmiddels ben ik in een korte tijd al heel ver gevorderd met mijn opleiding. Door de flexibiliteit zou ik het samen leren in de wijk  iedereen aanraden, zeker ook mensen met kinderen die bijvoorbeeld rekening moeten houden met schooltijden.”

José Sprenkels

Leerling verzorgende IG/ MZ

“Ik heb voorheen altijd in de retail gewerkt en heb zelfs een tijd mijn eigen winkel gehad. Toch heb ik altijd al iets in de zorg willen doen. Toen mijn vader ziek is geworden en hij aan huis werd verzorgd, zag ik weer wat voor een mooi vak de zorg is. Een maand nadat ik met mijn baan als cassiere ben gestopt, hoorde ik dat je bij Surplus kon werken en leren. Hier ben ik voor gaan solliciteren en tot mijn blijdschap werd ik ook aangenomen. Ik ben pas echt bezig met mijn opleiding sinds september, maar heb al ontzettend veel geleerd. Ik heb meegelopen op de gesloten afdeling met mensen met dementie en nu werk ik mee met de thuiszorg. Dat je zo goed wordt begeleid door collega’s vind ik ook erg fijn. Achteraf had ik deze keuze veel eerder moeten maken, want ik vind werken in de zorg echt fantastisch.”

Interesse?

Meld je dan snel aan!