fbpx

Over Surplus

Over surplus

Wie zijn wij?

Surplus biedt in West- en Midden-Brabant een gevarieerd aanbod op het gebied van zorg, wonen en welzijn. Wie bij Surplus aanklopt kan rekenen op een zorgarrangement op maat.

Bij Surplus staat de vraag van de cliënt centraal. Welke wensen en verwachtingen zijn er? Hoe kunnen die het beste worden beantwoord? Volgens Surplus ligt het antwoord in een herkenbare omgeving. Dichtbij familie en naasten, met een zo breed mogelijk aanbod van zorgvormen en combinaties daarvan. Bijvoorbeeld thuiszorg, woonzorgcentra, zelfstandige appartementen, dagverzorging en dagbehandeling.

De Plus van Surplus

Surplus is er voor mensen. In iedere fase van hun leven. Dichtbij, persoonlijk en actief; dat is de plus van Surplus. Een compleet aanbod onder één paraplu. Wie bij Surplus aanklopt, mag rekenen op een arrangement op maat. Organisaties binnen Surplus werken samen om die arrangementen te kunnen aanbieden, uitgaande van wat de klant wil. Surplus biedt twee typen arrangementen:

  • Arrangementen voor mensen die welzijn en/of zorg nodig hebben. Zowel thuis als in een instelling. Onze speciale aandacht gaat uit naar kwetsbare mensen in de samenleving. We werken vraaggericht. Ook streven we ernaar dat mensen de regie over hun eigen leven blijven voeren. Kernbegrippen daarbij zijn participatie, ontmoeting, zelfredzaamheid, leefbaarheid en veiligheid.
  • Arrangementen voor jeugd en hun familie. We ondersteunen ouders bij de opvoeding en bieden hulp bij problemen. Ons doel is dat kinderen opgroeien tot evenwichtige volwassenen en dat ouders zich gesteund voelen bij het combineren van werk en zorgtaken.

Dankzij de krachtenbundeling van Surplus kunnen wij zorg, wonen en welzijn kleinschalig organiseren. Dichtbij klanten, want zij blijven de maatstaf voor alle activiteiten die wij organiseren. Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid is daarbij richtinggevend.

Meer informatie over Surplus vind je op www.surplus.nl

Maak kennis met onze cliënten

Je doet het voor hen

Mevrouw Brouwers

Mevrouw Brouwers heeft ondanks haar niet-aangeboren hersenletsel toch de beste draai gegeven aan het leven. Vooral door haar eigen kracht, maar ook met hulp van Surplus.

Mevrouw van den Bergh

“Heerlijk, er heerst een hele liefdevolle sfeer. De familie van de bewoners komt ook uit liefde in het weekend op bezoek, dat vind ik mooi om te zien. En er wordt veel georganiseerd”

Dhr. en Mevr. Holtmaat

“We wonen hier met veel plezier, we zetten ons in voor activiteiten en de afdeling is heel gezellig. We proberen hier zoveel mogelijk mensen te helpen en ons steentje bij te dragen.”

Mevrouw Driessen

“Geweldig, al het personeel is aardig en iedereen die ik ken ook.”

Mevrouw van Rossum

“Ik zou niet anders willen, ik heb een hele mooie kamer. Ik woon hier echt met plezier!”

Mevrouw Voorecht

“Ik vind het heel leuk om hier te wonen, iedereen is aardig op zijn manier en draagt zijn steentje bij”.